marți, 21 iunie 2011

Europa noastră. Să rezistăm împreună atacului împotriva democraţiei şi drepturilor sociale în Europa

Ai fost lovit de măsurile de austeritate nemaiîntîlnite luate de guvern în ultimul an sub motivul că ar fi inevitabile pentru contracararea crizei economice?

Ele ţi se par nu doar insuportabile, ci şi profund nedrepte, avînd în vedere cum a început de fapt criza şi cui i se datorează?

Spune NU atacului împotriva democraţiei şi drepturilor sociale în Europa!

Criza financiară a provocat explozia datoriilor publice. În loc să trimită nota de plată industriei bancare şi finnciare, guvernele şi Comisia Europeană vor să-i pună la plată pe cetăţenii obişnuiţi. În cazul României, împrumutul de 20 de miliarde de euro de la FMI şi UE, nu doar că ne-a îndatorat pe generaţii, ci a impus tăierile salariale şi a cheltuielilor publice, concedierile masive, continuarea privatizărilor strategice, reforma codului muncii ş.a.m.d.

Criza euro a devenit un pretext pentru a instaura o “guvernanţă economică” ultraliberală care va impune politici de austeritate vreme de ani de zile. Comisia Europeană va dobîndi noi puteri pentru impunerea de sancţiuni financiare severe guvernelor care vor aplica prea timid aceste măsuri.

Există totuşi soluţii pentru o alternativă la politicile de austeritate care au început să fie puse în practică pretutindeni în Europa. Un bun început ar fi introducerea unei taxe pe tranzacţiile financiare şi o reglementare drastică a pieţelor financiare. Parlamentul European se pronunţă pe 23 iunie asupra propunerilor legislative de guvernanţă economică.

Încă mai poţi spune NU!

Semnează petiţia adresată parlamentarilor tăi europeni!

La atacul împotriva tuturor cetăţenilor europeni, riposta nu poate fi decît solidară.


Aici poți citi o analiză detaliată a situației prezente și a cauzelor ei: http://www.altart.org/gas/?p=687

Un comentariu:

  1. Tot ce e posibil. Cred și eu ca vor să-și conserve poziția de putere. Nu știu în ce măsură e plănuită, ori în ce măsură sunt decizii luate în disperare.
    Oricum, uriașul cu picioare de lut începe să se clatine. Modelul capitalismului de consum trebuie abandonat, este limpede. Cei care dețin puterea nu o vor ceda fără luptă, asta este clar. Nu putem sta fără să facem nimic. Orice lovitură dată colosului este necesară.

    RăspundețiȘtergere