miercuri, 29 decembrie 2010

Protest la o benzinărie din capitală

Succes și la mai multe. Felicitări celor care au organizat acest protest. Acest fel de proteste pot să aibă un efect, atunci cînd mai mulți oameni organizați acționează asupra unei ținte clar definite.
Aviz liderilor sindicali: învățați cum se face un protest.
Puterea stă în organizare.

http://www.realitatea.net/a-treia-zi-de-protest-cu-bani-marunti-la-o-benzinarie-din-capitala_786828.html

marți, 28 decembrie 2010

Despre „Wikileaks, criza globală şi România”

Un articol de Ovidiu Țichindeleanu. Îl puteți citi pe Critic Atac.

extras:
„Contextul global în care a apărut fenomenul Wikileaks din 2006 poate fi înţeles ca o criză structurală a unui sistem global de organizare a muncii şi puterii ce a apărut în istoria umanităţii, după toate probabilităţile, acum jumătate de mileniu, după descoperirea Lumii Noi, şi al cărui ultim ciclu de acumulare propagă în prezent criza în valuri centrifuge, pornind chiar din centrul centrilor de acumulare ai capitalismului global: industria financiară din Londra, iar apoi New York. Cu alte cuvinte, poate fi vorba de sfîrşitul istoric al unui ciclu de acumulare al capitalului, şi odată cu el, sfîrşitul unui mod de organizare a puterii la nivel global, inclusiv prin destrămarea sau deplasarea centrilor imperiali ai puterii. Mulţi cercetători şi activişti au insistat că poate fi vorba şi de un început al sfîrşitului acestei lumi, în sensul dereglării ireversibile a echilibrului ecologic planetar, ca urmare a exploatării fără limită a resurselor naturale, pentru profit.”

duminică, 26 decembrie 2010

Crizele capitalismului

O ilustrare animată a discursului sociologului David Harvey.


sâmbătă, 25 decembrie 2010

Ce e cu adevarat revoltator la propunerea de modificare a Codului muncii

Un foarte bun articol de Alina Petrovici publicat pe site-ul Critic Atac.

extras:
În ciuda „scăpărilor” inspecției muncii și a modurilor felurite în care angajații înșiși își întăresc propria exploatare, persistă idea că statul prigonește angajatorii, iar legislația e prea rigidă și inflexibilă. În ce fel e inflexibilă daca e absolut liber să concedieze? Cum e angajatul inflexibil daca lucrează de la 7 la 18 sau 19 și nu știe cum să mintă mai bine inspectorii statului ca el lucrează pana la 15?! Din când în când se enervează că nu i s-au plătit orele suplimentare de după ora 20, fiindcă înainte nu i se plătesc oricum, asta a înțeles-o și dacă așa e, așa e! E inflexibil pentru că angajatul și statul chinez sunt măsura tuturor lucrurilor unde ziua de lucru are 13 ore, săptămâna 6 zile și salariul este de 100 dolari. Atunci romanii aceștia sunt chiar inflexibili!”

Sărbători fericite și sănătate

Asta doresc cititorilor acestui blog. Să vă bucurați alături de cei dragi vouă.

Ne așteaptă un an nou, plin de speranțe.
Anul viitor promitem o activitate cu un impact mai mare pe acest blog. R-evoluția înseamnă LIBERTATE și DEMOCRAȚIE, iar pentru aceste principii vom lupta în continuare. Formele de luptă se vor diversifica din 2011, acest blog a fost doar începutul.

joi, 23 decembrie 2010

Protest extrem în Parlament

Gestul lui Adrian Sobaru este unul de o mare însemnătate. Astăzi am văzut cum trgedia unei țări întregi a fost adusă în parlament prin gestul de martir al acestui om. Este gestul care ne arată că limitele au fost depășite, iar disperarea este numitorul comun al milioanelor de români.
Nici nu merită comentată atitudinea penibilă a premierului care se face că nu a înțeles nimic din ce s-a întâmplat astăzi. Gestul lui Adrian Sobaru a fost premeditat și l-a avut ca țintă pe premier. Este un gest politic care trebuie să aibă urmări politice. Dacă aceste urmări nu vor apărea însemnă că nu mai există politică, iar asta înseamnă că nu mai avem un stat, nu mai avem o țară.

Adrian Sobaru:"Asta este viaţa în care trăim noi!"

Din păcate se confirmă ce spunea un bun prieten de-al meu - se pare că noi românii avem doar vocație de martiri.
A venit timpul să fim și eroi, să luptăm fața în față cu dușmanul. Haideți să arătăm că avem și vocație de luptători.


luni, 20 decembrie 2010

Un protest al veteranilor în fața Casei Albe, 16 dec. 2010

Asemenea imagini nu vor fi transmise de către televiziunile naționale, iată de ce cred că e bine să cunoaștem mai mult decât ni se administrează oficial pe canalele media.
America înseamnă și oameni care protestează, chiar pe o vreme ca aceasta, oameni care pun mai presus de orice principiile libertății și democrației.p.s. Cu această ocazie fac un apel la combatanții români din Irak și Afganistan care dețin materiale despre operațiunile forțelor armate legate de încălcarea oricăror drepturi, fie ale civililor din cele două țări, fie ale soldaților. Dacă credeți că sub protecția anonimatului ar trebui ca aceste lucruri să ajungă la publicul din România noi suntem dispuși să le publicăm pe acest blog.
Credem în dreptul nostru la libertate și considerăm că principiile democrației trebuie să prevaleze.

joi, 16 decembrie 2010

Grecia e vie!

Cam asta reiese din imaginile de mai jos. România, somn ușor.p.s. personajul care apare spre final este politician, dacă ați avut cumva vreun dubiu.

marți, 14 decembrie 2010

Manifestul meu politic

Lupta politică trebuie să înceapă. Nu mai putem suporta condiția de condamnați pe viață la muncă în folosul altora. Noi suntem adevărații proprietari ai valorilor produse de economie. Este timpul să ne revendicăm ce este al nostru.
Asta înseamnă o luptă politică organizată. Sunt însă necesari câțiva pași. Primul ar fi organizarea politică. Aici avem 2 opțiuni: 1) Creăm o formațiune politică; 2) Ne înscriem masiv într-un partid de stânga existent (de pildă PCR, fostul Alianța Socialistă, pentru că acesta este singurul partid din România afiliat la Stânga Europeană) și ne impunem punctele de vedere.
Al doilea pas va fi făcut de la vârful puterii. Vom fixa ca obiectiv preluarea proprietăților asupra tuturor resurselor naturale (aici este vorba atât despre resursele subsolului, de la petrol la piatră și nisip, cât și despre păduri, munți și ape). Nu poate fi proprietar un individ asupra unor bunuri naturale pe care nu el le-a creat și care nu pot fi vândute sau cumpărate de către indivizi, acestea ar trebui să aparțină tuturor cetățenilor în mod egal.
Al treilea pas va fi făcut mai târziu prin preluarea proprietății asupra marilor mijloace de producție, ori se vor crea altele noi, iar prin concurență cele vechi ale axploatatorilor individuali vor dispărea.

Iată o țintă politică care poate fi o platformă pentru alternativa la actuala stare de fapt.

Rezistența nu e de ajuns. (First we take Manhattan)

Un excelent articol de Florin Poenaru. Poate fi citit pe Critic Atac.

extras:
„În cei 20 de ani de zile de „tranziţie” discursul despre cât de sfântă, naturală şi inalienabilă este „ordinea” proprietăţii private a fost atât de hegemonic încât cea mai mică critică era imediat plasată în descendenţa „băilor de sânge” provocate de naţionalizare şi colectivizare. Asta, desigur pe fundalul foarte concret al procesului privatizării liberale, care însemnă efectiv (şi în România ca şi oriunde altundeva, dacă dăm la o parte retorica ideologic motivată că la noi „nu e chiar capitalismul ăla bun”) transferul proprietăţii dinspre stat înspre posesiunea unor „selected few”. Transferul a fost atât de reuşit şi de temeinic, încât însăşi statul a trecut în proprietate privată. Cu siguranţă, proprietatea privată a rămas inatacabilă –de către stat, evident. Pentru că maşinile, casele şi frigiderele luate în rate ce nu mai pot fi apoi returnate, vor intra în modul cel mai natural cu putinţă în portofoliul băncilor creditoare. Altfel spus, regimul proprietăţii private, în varianta ranforsată ideologic specifică tranziţiei, ne-a lăsat în situaţia amerindienilor care au dat Manhattan-ul pe o mărgică sclipitoare (şi pe care acum ar trebui să o returneze la bancă).”

sâmbătă, 11 decembrie 2010

Wikileaks: o poveste animată pe înțelesul tuturor

Vezi ce se înțelege astăzi în România despre alegeri democratice

http://webtv.realitatea.net/actual/noi-dezvaluiri-despre-cum-se-cumpara-voturi-la-pdl-hunedoara

Ei bine avem și dovada. Iată cum se respectă democrația în sistemul capitalist de consum. Iată cît valorează oamenii pentru acești politicieni, îmbogățiți, aserviți și fără caracter. Mai aveți vreo îndoială?

marți, 7 decembrie 2010

Sconcsul platinat: legatura dintre salarii, deteriorarea democratiei si noul pol crestin-democrat

Un articol de DAN UNGUREANU publicat pe blogul revistei CULTURA. Îl puteți citi aici.

extras:
„Democrația nu există în absența unei clase de mijloc importante. Democrația se furajează cu clasă de mijloc.  Nici mogulii, nici țăranii bătrîni sau săraci nu se ocupă de politică. De politică ar trebui să se ocupe clasa mijlocie, societatea civilă.”

NATO has no place in a just and democratic world

„The new strategic concept of NATO agreed by world leaders this weekend accelerates militarization and escalates the arms expenditure of its member countries that account for 75 per cent of global military spending, whilst thousands of people die every day from hunger and disease”

Restul îl puteți citi aici.

„The truth will always win”

Ultimul articol trimis ziarului „The Australian” de către Julian Assange înainte de arestare.
Mă gîndeam că e bine să cunoaștem și ce spune redactorul șef de la Wikipedia.

luni, 6 decembrie 2010

Despre noul cod al muncii

Din nou un articol de Victoria Stoiciu. Îl puteți citi pe critic atac.

extras:
„Impresia mea e că guvernanţii noştri au confundat, după spusele unei vorbe româneşti, „vaca” cu „vacanţa” pentru că ambele sunt la litera „V” în dicţionar. Flexisecuritatea românească miroase dubios de mult a flexibilitate pură. Cum îmi spunea într-o discuţie pe marginea subiectului un amic de dreapta, mai întâi construim flexibilitatea, apoi ne ocupăm de securitate. Judecând pe baza experienţei din trecut, aceasta înseamnă la paştele calului! În aceeaşi tradiţie, de 20 de ani ni se spune că mai întâi trebuie să asigurăm tranziţia către economia de piaţă şi după aceea ne vom preocupa de victimele tranziţiei; mai întâi să obţinem creştere economică, apoi vom redistribui bogăţia. Mereu este aplicată doar acea jumătate a lucrurilor care convine cel mai mult: din democraţie, am ales doar alegerile libere şi am ajuns o jalnică democraţie electorală, din capitalism am ales doar jefuirea celui slab, uitând că acesta presupune, teoretic, şi o piaţă liberă, din flexisecuritate ne place doar flexibilitatea…Până când?”

vineri, 3 decembrie 2010

Al 3-lea congres al STANGII EUROPENE

În perioada 3-5 decembrie se desfășoară la Paris al 3-lea congres al STÂNGII EUROPENE.
webcast: http://pge.videodirect.fr/