miercuri, 24 noiembrie 2010

Scurte comentarii la afirmația de astăzi a lui M. Isărescu: Românii sunt cei care au îndatorat România şi nu băncile comerciale

În această afirmație se ascunde și poate fi decodificat întreg înțelesul direcției în care se îndreaptă România. Afirmația este uluitoare, chiar dacă în primul moment ne lasă muți și fără grai cred că putem să facem unele comentarii.
Putem trage de aici  cel puțin 2 concluzii, care la rîndul lor vor arăta eroarea de judecată a celor spuse de guvernatorul BNR.
1. Putem înțelege că România a fost îndatorată de proprii cetățeni fără ca principalele instituții ale statului, inclusiv BNR, să aibă ceva de-a face cu asta. Asta ar însemna că de fapt nu trăim într-un stat, că nu suntem o țară ci doar o populație, o strînsură, iar instituțiile statului care NE REPREZINTĂ nu există. Că asta lasă să se înțeleagă M. Isărescu este limpede de vreme ce arătînd cu degetul către populație aruncă responsabilitatea asupra unei mase de oameni care nu are cum se apăra de vreme ce instituțiile care-i reprezintă s-au spălat pe mîini. (o mișcare de nota 10 a guvernatorului dacă o percepem ca venind din tabăra celor interesați să înrobească prin îndatorare România).
2. Românii și-au dorit datorii, iar băncile le-au sărit în ajutor. Băncile nu ar fi decît intermediarii spune M. Isărescu în același discurs. Cu alte cuvinte cămătarul nu are de-a face cu împrumutatul. De parcă beneficiarii îndatorării românilor ar fi pe Lună. Aș putea să-i dau dreptate, oarecum, la această afirmație doar că aici situația (relația) nu este atît de simplă. După ce au avut grijă să ne asigure, în anii din urmă că împrumuturile sunt un instrument de dezvoltare și progres, prin gesturi și declarații făcute de la cel mai înalt nivel, pasul următor a fost să se asigure că nu vom reuși să ne plătim datoriile pentru ca astăzi să fim striviți de valoarea lor (poate nu atît de mult pe cît și-ar fi dorit) și să fim arătați tot noi cu degetul, oamenii simpli, aruncînd astfel asupra noastră responsabilitatea morală și făcîndu-i pe români, tot de la înălțimile funcțiilor cheie ale statului, să se simtă vinovați și supuși în fața noii stări de fapt în care ne găsim astăzi. (Din nou o mișcare de nota 10 a guvernatorului BNR, care reprezintă statul român. Oare așa să fie?)

Isărescu e de neclintit din funcție de 20 de ani. El și Mihai Tănăsescu sunt singurii români membri ai trilateralei (grupul celor 300). Pe cine reprezintă această asociație fondată de Rokefeller? Pe români? În nici un caz. Pe cei care au nevoi și apelează la împrumuturi? Mă îndoiesc.
Dacă vreți să știți cine a îndatorat România uitați-vă unde sunt banii, cine sunt beneficiarii și cine sunt fraierii care plătesc și vor plăti de aici încolo zeci de ani. Strategia la care apelează Isărescu nu e nouă și e rezumată perfect de vechiul dicton latin vae victis.
Totuși cred că Isărescu se amăgește, românii nu sunt la fel de proști și ușor de manipulat ca poporul prieten de peste Atlantic.

luni, 22 noiembrie 2010

Susținem apelul lansat de Eric Cantona

http://webtv.realitatea.net/actual/revolutia-anti-banci-a-lui-eric-cantona

În sfârșit o idee bună. Așa trebuie procedat. Mai mult, cereți ca salariile să vă fie plătite numerar la casierie, nu mai folosiți carduri. Oricum majoritatea românilor nu fac plăți cu cardul. Acesta poate fi un mesaj dur lansat sistemului bancar, fără noi băncile își vor pierde rațiunea de a fi, și uriașul lor profit.

LA BĂNCI! LĂSAȚI-I FĂRĂ BANI!

joi, 18 noiembrie 2010

Muze

Această pagină de internet este cu adevărat o sursă de inspirație.
Câteva exemple mai jos. Restul de aproximativ 50 le vedeți pe site-ul: http://www.shtig.net/muses/muses.html




























Și un aforism de pe aceași pagină:
"Art is not a mirror to reflect society.  
It is a hammer with which to shape it."
- Berthold Brecht, playwright.

marți, 9 noiembrie 2010

O formă de rezistență activă. GRS

Anunţăm că a luat naştere „Grupul pentru Rezistenţă Socială” GRS. Această asociere liber consimţită îşi propune să realizeze o formă activă de rezistenţă împotriva sistemului capitalist al societăţii de consum. Această asociaţie nu se va înregistra niciodată legal atâta timp cât societatea de consum va exista, ne propunem să ducem o lupta prin forme la limita legalităţii şi exclusiv de natură culturală. Adică, vom promova forme de literatură, artă, muzică care sunt împotriva sistemului capitalist al societăţii de consum. Componenţa GRS este secretă şi nu va fi făcută publică. Pot deveni membri doar cei care în mod activ se alătură iniţiativei. Puteţi deveni recunoscuţi dacă  postați prin intermediul acestui blog activitatea proprie de rezistenţă activă. Puteţi să folosiţi un pseudonim.
Trimiteţi-ne textele voastre, poeziile, muzica și orice formă de artă vizuală. Arta graffiti este un exemplu bun în acest sens.

În imaginea publicată aici aveţi o mostră a artistului britanic cunoscut sub numele Banksy, acest tip de artă este una dintre cele mai bune forme de luptă împotriva societăţii actuale.












Acest anunț este garanția autenticității GRS. Orice alte manifestări care sunt în afara acestui blog nu pot fi considerate ca aparținând GRS. Orice altă modificare a asociației GRS va fi făcută doar dacă este anunțată în prealabil pe acest blog.
Toate aparițiile sub semnul GRS sunt protejate de Copyleft. Detalii puteți citi aici.
 

miercuri, 3 noiembrie 2010

Un gand, un om

Am preluat acest desen fiindcă eu cred că reflectă destul de bine lipsa de reacţie a societăţii civile.

marți, 2 noiembrie 2010

wallpaper


Mai multe, vor urma.

Observ ca imaginea este comprimata foarte mult. Pentru cine dorește imaginea la o calitate mai bună se poate trimite via e-mail.

luni, 1 noiembrie 2010

Despre sărăcie

Un articol publicat pe site-ul criticatac.ro de G. M. Tamas.

extras:
Societatea noastră îi spune asemenea lucruri omului sărac: până eşti tânăr culcă-te cu cât mai multe persoane, viaţa e scurtă. Dacă vrei să ajungi undeva, respectă regulile jocului. Încalcă regulile, prostule. Dacă le încalci, te băgăm la răcoare. Dacă nu le încalci, mori de foame. Dacă ai murit de foame, ai fost prost. Preacurveşte, eşti stricat. Dacă nu faci sex, eşti fraier. Acritură. Distrează-te. Nu te distra, munceşte din greu. Economiseşte. Nu economisi, simte-te bine. Dacă vrei să scapi din asta, învaţă. Nu poţi să înveţi, înainte trebuie să faci rost de bani. Eşti iresponsabil: ai început să lucrezi prea devreme. Cere ajutor: eşti un parazit. Nu cere ajutor: nu poţi trăi de pe urma mijloacelor tale. Emigrează: eşti un vagabond. Nu emigra: eşti un eşec. Strângi punga: eşti materialist, egoist, avar. Îi ajuţi pe alţii: iroseşti banii familiei.