joi, 19 ianuarie 2012

MANIFESTUL Grupului pentru Rezistență Socială


Lupta pentru o politică reală trebuie să înceapă. Nu mai putem suporta condiția de condamnați , pe viață, la muncă în folosul altora. Denunțăm condiția de semi-colonie pe care o are astăzi România. Noi suntem adevărații proprietari ai valorilor produse de economie. Este timpul să ne revendicăm ce este al nostru.
NE VREM ȚARA ÎNAPOI.
Am așteptat deja prea mult. După 22 de ani de speranțe deșarte, de minciună și trădare, acum știm cu certitudine că am fost tâlhăriți de tot ce ERA odată al nostru. Ne-a mai rămas doar sănătatea (și aia șubrezită de lăcomia intereselor economice private), care prin noua lege va fi vaca de muls a celor puțini și bogați, iar după asta nu rămâne decît să ne mai ia și viața.

Nu vrem doar demisia lui Traian Băsescu și a guvernului Boc. Asta e deja prea puțin. Trebuie să ne hotărâm singuri soarta. De aceea, revendicăm STATUL.
Vrem:
1.    Un STAT al cetățenilor, nu al marilor interese capitaliste.
2.    Ca cetățenii să fie prioritatea zero în orice politică de stat.
3.    Un alt sistem electoral. Eliminarea, prin lege, a oricăror forme de sponsorizare a campaniilor electorale. Pedepsirea aspră a celor care susțin cu bani partidele ori candidații. Eliminarea traseismului politic, la cei care ocupă funcții în aparatul de stat.
4.    Să fim stăpînii propriei țări. Toate resursele naturale să fie exploatate doar de către stat, exclusiv  în interesul cetățenilor. Inclusiv resursele reciclabile, în special fierul vechi.
5.    Un sistem de taxe și impozite care să susțină munca în detrimentul speculațiilor financiare.
6.    Accesul gratuit la un sistem public de educație pentru toți copiii.
7.    Un sistem de sănătate accesibil tuturor cetățenilor, indiferent de contribuția lor la acesta.
8.    Eliminarea obligativității pensiilor private (pilonul II). Cetățenii nu pot să aibă obligații decît față de stat. Adică față de ei înșiși.
9.    Monopol de stat asupra asigurărilor obligatorii.
10.    Denunțarea tuturor privatizărilor frauduloase și a celor care s-au făcut împotriva intereselor cetățenilor. Recuperarea proprietăților publice.
11.    Denunțarea și aducerea în justiție a tuturor retrocedărilor frauduloase, ori făcute către cetățeni străini.
12.    Controlul  statului în toate domeniile strategice (transporturi, energie, telecomunicații)
13.    Protejarea mediului înconjurător

România trebuie să fie a noastră, a tuturor cetățenilor ei.


p.s. sugestiile și completările sunt binevenite

2 comentarii:

  1. Cam asta se incearca a se face in Ungaria, si nu zic ca nu e buna treaba, ori totul apartine statului, iar statul e poporul, ori...nu stiu..., dar se pare ca Uniunii Europene nu-i convine cand un stat si un popor devin "individualisti, dar solidari cu cauza proprie" pentru a iesi dintr-o criza si lucreaza ca sa le mearga bine lor nu altor tari si popoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cunosc în amănunt ce se întîmplă în Ungaria, dar știu că e guvernată de cei de dreapta, iar asta nu coincide cu principiile stîngiste. În fine, idea e ca cetățenii să conteze. Ar fi ideal, de pildă, o Uniune Europeană care să funcționeze pe aceste principii de stînga. Problema e că UE, așa cum există acum, reprezintă interesele marelui capital.

    RăspundețiȘtergere