luni, 19 noiembrie 2012

Gaza, o rană deschisă
















Din spatele zidului ce înconjoară fâșia Gaza se aud strigăte de deznădejde și se varsă lacrimi.
 Iată că ne aflăm în a cincea zi de bombardamente, iar numărul victimelor civile crește mereu. Nu putem rămâne indiferenți la ce se întâmplă și ne exprimăm aici punctul de vedere.
Dacă putem înțelege suprimarea unui dușman declarat, în cazul acesta un lider politic palestinian, în virtutea logicii războiului, nu înțelegem și nu acceptăm sub nici o formă acțiunile militare care fac victime printre civili, și mai ales printre copii. După ce statul Israel a ucis un lider al Hamas, continuă bombardamentele într-un oraș suprapopulat fără nici o justificare. Nu acesta este modul în care se rezolvă un conflict, ucigând copii și civili fără apărare.
Cerem (noi - Asociația victimelor capitalismului) imediat Consiliului de Securitate al ONU intervenția pentru aplanarea conflictului și sancționarea statului Israel.

Mă tem că occidentul nu va face nici un efort pentru oprirea masacrului, iar violențele vor continua. Însă noi, cetățenii obișnuiți, vom fi cu inima alături de copii și nu vom tolera niciunde și nicicând uciderea acestora.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu