marți, 13 noiembrie 2012

La debutul campaniei electorale

A început circul, iar niște firmituri tot mai pică pe ici pe colo.

O luptă ce se anunță aprigă își propune să ne ocupe timpul și spațiul timp de o lună de zile. Iată de ce îi acordăm acestui eveniment puțin spațiu. Desigur, doar pentru a spune că tot acest circ nu oferă nici o soluție. Nici o forță politică nu pare interesată de vreun plan ori program, iar asta se vede deja. Nu ne facem iluzii deșarte, indifirent cine câștigă (dintre cei cu șanse) situația va râmâne aceiași, poate cu mici diferențe. Aceste diferențe nu merită efortul de a merge la vot, iar acest lucru se va vedea printr-o prezență slabă la urne.
Ce e de făcut? Practic, nimic semnificativ. Dacă mergeți la vot măcar nu votați cu cei care au principii de dreapta.

Iar acum trebuie să spunem, pe scurt ce ne-a determinat să facem afirmațiile de mai sus. Cu mai bine de 2 săptămâni înainte de debutul campaniei electorale, au început să apară materiale publicitare ale partidelor în spațiul public. Evident că acest lucru era împotriva legilor care reglementează campaniile electorale. Unul dintre membrii „Asociației victimelor capitalismului” face, în nume propriu, o sesizare către Biroul Electoral Central. Așa cum era firesc, se produce o reacție, însă nu cea așteptată. În loc ca BEC să ia măsuri legale, trimite semnatarului sesizării (prin biroul de circumscripție județeană) un răspuns prin care respinge sesizarea, pe motiv că nu e documentată corespunzător. Sigur că sesizarea a indicat locul exact unde era amplasat panoul, dar asta nu era destul, ar fi trebuit să indice persoanele reprezentate acolo, sigla, culorile etc. Mai mult, BEC a comunicat că încă nu e înregistrat nici un candidat, deci nu au pe cine să cerceteze.
Probabil că era imposibil să se deplaseze la fața locului și să constate dânșii despre ce era vorba.Acestea fiind datele, judecați voi.


Mulțumită blogului „de-civilizare” am urmărit discursul unui veritabil om politic, pe care-l voi reda mai jos.

Doamnelor și domnilor - Jose Mujica, președintele ales al Uruguaiului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu