joi, 27 ianuarie 2011

CODUL MUNCII - patroni vs. muncitori

În rândurile următoare veți citi câteva reacții vizavi de codul muncii. Mai întâi vom auzi vocea patronilor, a angajatorilor dar și cererea expresă a președintelui, după care vom cita câteva comentarii anonime postate de cititori. Informațiile au fost preluate de pe www.gandul.info.

Mai întâi să auzim vocea fraților Micula: „"Trebuie să fie bine pentru toţi. Însă nu e normal ce se întâmplă de multe ori. Degeaba are angajatul drepturi dacă patronul nu are bani, dacă nu merge afacerea. Dacă nu sunt bani, aia e. Indiferent de drepturile lor. Este nevoie de o legislaţie care să fie echitabilă pentru cele două părţi, dar care, în acelaşi timp, să încurajeze patronii să angajeze", a declarat pentru gândul Viorel Micula care, alături de fratele său Ioan Micula, deţine grupul de firme European Drinks & Food. Averea fraţilor Micula este estimată la circa 350 de milioane de euro”.
Fără comentarii. Ia uite cine se plânge că nu are bani.

 Constantin Stroe vicepreședintele Dacia -  „"În acelaşi timp însă trebuie creat un cadru în care angajatul să simtă cu adevărat că atunci când munceşte mai puţin sau mai prost, el poate fi înlocuit. Este nevoie de concurenţă"” - Foarte frumos, dar nu se spune nimic despre cazul în care angajatul muncește bine și ca urmare firească ar trebui să fie plătit mai bine.


Iar în final aflăm din articolul publicat de www.gandul.info că „Preşedintele Traian Băsescu le-a cerut recent miniştrilor să stabilească termene clare pentru negocierile duse cu reprezentanţii mediului privat asupra diversele proiecte de legi, printre care şi Codul Muncii”. Dar cu muncitorii cum rămâne, pe ei cine îi întreabă ce vor?

Și acum să-i auzim și pe cei mulți și anonimi.

Vlad spune: „hai sictir...daca ar fi dupa voi ne-ati tine pe toti in perioada de proba toata viata...discutati de parca ati fi usa de biserica...chiar si cu actualul Cod faceti abuzuri ,daramite cu asta nou...”

Omicron spune: „In Romania, angajatul din sectorul privat este la cheremul patronului, care-si bate joc si de angajat si de stat. Nu respecta nicio lege sau regula.
Cu toate acestea, nu cred ca rezolvam ceva cu reglementarea excesiva a aspectelor secundare de care se vorbeste in articol. Codul Muncii ar trebui sa reglementeze corect si echitabil aspectele fundamentale ale relatiilor de munca si sa prevada sanctiuni drastice pentru abuzuri sau ilegalitati, mai ales pentru munca la negru. Nu este corect ca patronul sa oblige la ore suplimentare neplatite. Nu este corect ca patronul sa-si mentina profitul neschimbat in timp ce injumatateste lefurile angajatilor. Nu este corect ca patronul sa concedieze, dupa care aceleasi slujbe sa fie ocupate de aceiasi oameni, dar la negru.”


 Cip spune: „asa-i patroni vor sa-si bata joc de noi,c=ne considera niste sclavi,se gandesc numa la ei sa se imbogateasca rapid,dupa ce isi fac treaba cu tine te arunca afara ca pe o carpa. Dar ce putem face sau cu ce putem combate aceste modificari,,,noi oameni de rand.o idee cineva.este o rusine ce se intampla,,,chiar romani sunt adormiti...ce mai urmeaza...sa se lucreze si sambata,sa ne tina peste program obligatoriiu fara simm platiti..si daca nu vrei sanu poti,,te arunca afara..ca pe o carpa..numai spun de stres pe care il practica fata de muncitori...rusine.si noi nu facem nimic”

Silviu spune, enervat de-a dreptul: „"Dacă nu sunt bani, aia e. Indiferent de drepturile lor."(așa zicea Micula n.n.) Ce ziceti mah mincinosii dra87ului ce sunteti. Numai ce vreti sa luati, sa nu dati inapoi nimic. Nu va intereseaza decat banii. Angajatul da-l in p98a mea, ah? Bah, manca-v-ar viermii de imputitii dr567ului ce sunteti.”

 Mai sunt și altele dar cred că ne-am putut face o idee. 
Frați muncitori nu disperați, enervați-vă, strigați-vă nemulțumirea. Trebuie să luptăm împreună. Dacă suntem uniți vom învinge.
UNITATE și FORȚĂ!



Un comentariu:

  1. VEZI MISCAREASOCIALISTA VREM NATIONALIZARE PARTID UNIC SI SALARIU MINIM 2000 LEI CITESTE SI DA MAI DEPARTE

    RăspundețiȘtergere