joi, 10 februarie 2011

S-a spart buboiul?

Arestări în valuri. Declarații precipitate. Un vuiet reverberează din sferele înalte ale puterii. Să fie oare acesta semnul că acest cancer, corupția, ce a cuprins România sub controlul politicilor de dreapta dă pe dinafară, se sufocă?

Firele acestei afaceri duc spre birourile instituțiilor cheie ale republicii noastre. Nu știm încă cum se va termina tot ce a început, sper că va fi suficient de mare scandalul ca să nu poată fi îngropat. Este, dacă vreți, un genocid, o crimă în masă a tuturor speranțelor ce și le-au făcut românii de 20 de ani încoace. Este fața adevărată a principiilor capitalismului - hoția, egoismul, profitul cu orice preț. A căzut masca. Libera inițiativă, piața concurențială, creșterea economică, investițiile de capital etc. nu au fost decât vorbele  minciunile după care s-au ascuns tentaculele ciocoimii ce s-a format în România după 1990.

Astăzi putem să vedem doar o parte a muntelui de gunoi, a spurcului de bogăție în care se scaldă o mică parte a populației ce acum controlează sferele puterii. Sunt prea multe de spus și prea puțin timp. Într-o țară în care mai mult de un sfert din populație trăiește în sărăcie, iar jumătate din populația supraviețuiește de la o lună la alta fără a avea o perspectivă de viitor, s-au strâns averi uriașe. Pentru ca cei puțini și bogați să ajungă aici a trebuit ca, marea majoritate a populației să sărăcească și în același timp să muncească mai mult. Și nu a fost deajuns, au trebuit să umilească și să mânjească orice instituție, orice valoare a acestei țări pentru a se ascunde mai bine. Până acum au râs, au hohotit pe seama necazurilor populației, ne-au cerut sacrificii și ne-au umilit. Ei bine, acest rânjet spurcat le va îngheța pe figuri, pe aceste figuri diabolice care acum ni se arată în totalitatea grozăviei pe care au făcut-o siluind această țară, acest popor.

E timpul pentru vindecare, pentru extirparea tumorii. E timpul să cerem ce este de drept al nostru, e timpul să ne fie răsplătită munca, să beneficiem de bunăstarea pe care o producem. E timpul să trăim liberi, demni și cinstiți în țara noastră.

Să se spargă buboiul cel plin de puroi.

3 comentarii:

  1. "corupția, ce a cuprins România sub controlul politicilor de dreapta dă pe dinafară, se sufocă?" Ma nene, tu judeci vreo secunda? Adica sub porcii de la psd n-o fi fost coruptie! Numa' acum e coruptie, nu? Stiam ca ideologia asta de stanga tampeste, da' e bine cand gasesc si dovezi clare!

    RăspundețiȘtergere
  2. @sotriesonline - Suficiența cu care judecați lucrurile poate fi catalogată drept naivitate. Eu nu consider că PSD-ul ar fi de stânga. Cel puțin până acum nu au arătat asta. Da, a fost corupție și sub PSD. Dacă citeați cu atenție ați fi observat că problema corupției era situată în perioada 1990 - acum. Discuția este oricum la nivelul ideologiilor politice și nu vreau să coborâm la cearta zilnică de care mass-media are grijă să nu ducem lipsă. Concluzia este că anumite politici duc la anumite rezultate. Peisajul actual este o consecință a acestor politici, și a eliminării regulilor democrației.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta e problema dmnl. İdle, romani ınca nu ştiu sa deosebeasca stanga de dreapta.Fascişti PSD-işti sunt luati drept stanga ın Rom. aceiaşi problema cu care ne confruntam şi noi aicicu fasciştiKemalişti(M.K.ATATÜRK)sunt numiti stanga.

    RăspundețiȘtergere