luni, 4 aprilie 2011

Plafonarea salariilor din educație

Intenția anunțată deja de premierul Boc (alias Piticul Mincinos), aceea de a anula hotărârile justiției, ne aruncă, așa cum s-a arătat deja în presă, în afara statului de drept. De aici înainte vom asista la reacții ce se vor situa la limita legii, ori în afara ei. Este normal, principiul statului de drept a fost deja încălcat. Această situație va duce către două consecințe, ambele la fel de grave.
1. Statutul angajaților și drepturile lor vor fi hotărâte discreționar. Acest lucru duce la stabilirea unei relații între angajator (Ministerul Educației) și angajat, de inspirație medievală. Va fi o relație de tipul stăpân - slugă. De aici rezultă condiția precară a angajaților din educație și de-responsabilizarea lor. Așadar să nu ne mirăm dacă vor apărea răscoale, revolte ori acte de sabotaj.
2. Sumele pe care le vor primi în schimbul muncii lor profesorii nu vor mai putea asigura solvabilitatea familiilor acestora. Acest lucru se va reflecta în calitatea actului educațional, care va fi de acum încolo simbolic. La fel cum sunt salariile. Familiile profesorilor vor căuta alte surse de venit, în afara sistemului, fapt ce va duce în final la colapsul educației.

În final, alături de multe alte decizii proaste, acest drum va duce la dizolvarea statului, la disoluția oricărei autorități democratice și dispariția oricărui model social. Se va ajunge la o formă de guvernământ ce își va menține putere prin întărirea aparatului de represiune și control.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu